Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині створять «Західноукраїнський науково-реставраційний інститут»

Комісія з питань комунального майна вчора, 7 жовтня, дала старт організації комунального підприємства Львівської обласної ради «Західноукраїнський науково-реставраційний інститут». Воно займатиметься реставрацією пам'яток культурної спадщини і музейних фондів. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Таке рішення комісія ухвалила, підтримавши ініціативу музеїв області.

«Підприємство реставруватиме пам’ятки культурної спадщини і музейні фонди, які зараз зберігаються у сховищах.

Західноукраїнський науково-реставраційний інститут здійснюватиме свою діяльність на обладнанні, надане західними донорами, які допомагають комунальним підприємствам у такій діяльності.

Плануємо, що підприємство зможе конкурувати на ринку реставраційних робіт.

Наразі працюємо над пошуком професійного менеджменту і приміщення для майбутнього Західноукраїнського науково-реставраційного інституту», - розповів заступник голови комісії Ростислав Добош.  

Під час засідання депутати упорядкували документацію, яка стосується об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації способом аукціону, і створили комісію для вивчення спірних питань оренди комунального майна.

Крім того, підтримано виділення обласним комунальним спеціалізованим лісогосподарським підприємством «Галсільліс» лісоматеріалів для потреб військових частин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ