Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Великобританія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Уряд Сполученого Королівства надасть новий пакет військової підтримки, у який увійдуть боєприпаси, бойові машини та 50 мільйонів фунтів стерлінгів (64,7 мільйона доларів) для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні.

Як йдеться у повідомленні уряду, Британія передасть понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення.

Транспортні засоби британської армії будуть передані Україні для перевезення боєприпасів і обладнання, евакуації поранених солдатів і відновлення пошкоджених транспортних засобів, що "зробить їх вирішальними для контрнаступу України".

Також Британія негайно передасть Україні тисячі снарядів для танків Challenger 2.

Крім того, заплановано запуск через НАТО проєкту зі створення медичного реабілітаційного центру для підтримки відновлення та повернення солдатів на у стрій після бойових поранень.

"Ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні та підтримуватимуться спеціалістами з реабілітації з усього Альянсу", — йдеться у заяві британського уряду.

Очікується, що цю спільну декларацію підпишуть усі члени G7. У декларації буде визначено, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років для припинення війни.

У центрі лікуватимуть найтяжчих поранених, допомагаючи їм адаптуватися до протезів, навчитися ходити та "відновити впевненість і прагнення до майбутнього". Легко пораненим центр пришвидшить відновлення, допоможе повернутися до Збройних Сил, щоб захищати Україну.

У британському уряді зазначили, що лідери "Групи семи" на саміті НАТО погодять спільну декларацію, у якій буде визначено, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років, щоб припинити війну та стримувати будь-які майбутні напади та відповідати на них.

"Після сьогоднішньої Спільної декларації партнери нададуть більше озброєнь, збільшать і прискорять обмін розвідданими, посилять підтримку захисту від кібер- та гібридних загроз, розширять навчальні програми та військові навчання, а також розвинуть промислову базу України", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ