Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія розширила санкції проти росії

Велика Британія розширила санкції проти Росії і внесла до "чорного" списку щодо росії 42 компанії, а також 6 танкерів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, повідомляє Суспільне. 

Прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про санкції під час участі в саміті лідерів G7 в Італії.

"Британія завжди стоятиме пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за свободу. Сьогодні ми знову посилюємо економічний тиск через санкції, щоб зменшити здатність Росії фінансувати свою військову машину. Путін повинен програти, і відрізання його можливості фінансувати тривалий конфлікт є абсолютно життєво важливим", — сказав він.

Зокрема, під санкції потрапили "Московська біржа" та її голова Юрій Денисов, "СПБ Біржа", "Національний розрахунковий депозитарій", "Національний кліринговий центр" та страхова компанія "Інгосстрах".

Крім того, під санкції потрапили російські компанії у галузі виробництва та транспортування скрапленого природного газу: "Мурманск LNG", "Новатек Мурманск LNG", "Сучасний морський арктичний транспорт LNG" та "Русатом Арктика".

Санкції також запроваджено проти російського виробника добрив "Русхимальянс", авіакомпанії "Волга-Днепр", держпідприємства Науково-дослідний автомобільно-моторний інститут НАМІ.

Під персональні санкції потрапили:

  • голова Мосбіржі Юрій Денисов;
  • власник S8 Capital Армен Саркісян;
  • співвласник групи "Астра" Денис Фролов;
  • екс-міністр сільського господарства Чечні;
  • голова російської "дочки" Danone Якуб Закрієв.

Крім того обмеження запроваджено проти низки оборонних підприємств та кількох компаній з Китаю та Туреччини, які допомагали Росії обходити санкції.

"Санкції Сполученого Королівства позбавляють Путіна надходжень, які йому вкрай необхідні для фінансування своєї військової каси, і ускладнюють забезпечення його військової машини. Ми продовжуватимемо співпрацювати з нашими партнерами, щоб посилити економічний тиск і продемонструвати, що Велика Британія та G7 підтримають Україну в цій боротьбі", – сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон на пресконференції вранці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ