Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія ввела нові санкції проти золотодобувного та нафтового сектору рф

Сьогодні, 8 листопада, Великобританія запровадила нові санкції проти 29 осіб та організацій, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті уряду Великої Британії.

"Сьогоднішні санкції вдарять по тих, хто надав підтримку президенту рф Путіну, допомагаючи йому зменшити вплив санкцій на російське золото і нафту – два найважливіших джерела прибутку для російської військової машини", – сказав міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

До санкційного списку потрапила мережа, яка базується в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Вона відповідає за переведення в росію прибутків від продажу золота на суму понад 300 доларів США. Обмеження були запроваджені проти Paloma Precious DMCC та Говарда Джона Бейкера, який стоїть за компанією.

Також запроваджено санкції проти двох найбільших російських виробників золота Nord Gold PLC і Highland Gold Mining Limited та олігархів Владислава Свіблова і Костянтина Струкова.

Окрім цього, британська влада запровадила нові санкції проти Paramount Energy & Commodities DMCC, непрозорі структури, які використовувала росія для пом'якшення впливу санкцій, пов'язаних із нафтовим сектором.

Обмеження були застосовані й до компанії ТОВ "ТК Fly Bridge", яка збирає товари подвійного призначення для російських виробників електроніки НПП "Істок" та Ecitech. Максим Єрмаков, засновник "ТК Fly Bridge", потрапив до санкційного списку Великої Британії разом із вісьмома членами правління НПП "Істок".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ