Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Великобританія виділила майже 6 млн доларів на відновлення енергетики України

Уряд Великої Британії ухвалив рішення виділити кошти Фонду енергетичної підтримки України для відновлення об’єктів цивільної інфраструктури, які дістали пошкодження внаслідок російських обстрілів.

Про це оголосив міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, повідомляє пресслужба британського уряду.

"Підтримка допоможе з необхідним ремонтом критично важливої ​​енергетичної інфраструктури після російських атак, що тривають, а також підключить домогосподарства і ключові об'єкти до електропостачання", — йдеться у повідомленні.

Клеверлі має підписати угоду з міністром енергетики України Германом Галущенком та заступником директора Секретаріату Енергетичного співтовариства Дірком Бушелем про перерахування перших 5 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 5,9 мільйона доларів) із виділених Великою Британією 10 мільйонів фунтів стерлінгів до Фонду енергетичної підтримки України.

"Атаки Росії на життєво важливі об'єкти інфраструктури показують, що Путін вдається до відчайдушних заходів. Але навіть перед лицем ракетних обстрілів та відключень електроенергії рішучість українського народу залишається непохитною", — зазначив міністр.

Він додав, що на сьогодні Велика Британія зробила найбільшу пожертву до зазначеного фонду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ