Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Великобританія виділить додатково €3 млрд на оборонну галузь

Велика Британія витратить додаткові 2,5 мільярди фунтів (майже €3 млрд) на армійські запаси та боєприпаси в рамках оновленого Оборонного документа.

Про це інформує Міністерство оборони країни.

Як йдеться у документі, інвестиції мають на меті підвищити боєготовність Збройних Сил Британії, зміцнити швидкі сили реагування Британії та приділити більше уваги науці та технологіям для отримання переваги на полі бою.

Зазначається, що оновлений Оборонний документ (DCP23) враховує уроки війни в Україні як ширші загрози безпеці Британії, та викладає план створення "надійних бойових сил", які дозволять Лондону "діяти як глобальний важковаговик як зараз, так і в майбутньому".

У DCP23 викладено, як британські збройні сили будуть модернізуватись і адаптуватись до мінливої глобальної картини, де, зокрема, надається "пріоритет інвестиціям в науку і технології".

"Цей Оборонний документ удосконалить наш стратегічний підхід, гарантуючи, що Велика Британія залишатиметься на передовій військового потенціалу і провідною державою в НАТО", – йдеться в документі.

Міністр оборони Бен Воллес зазначив, що Британія повинна адаптуватися та модернізуватися, щоб протистояти загрозам, з якими стикається світ, взявши уроки неспровокованого вторгнення президента Путіна в Україну.

"Цей документ оборонного командування загострить наш стратегічний підхід – забезпечення того, щоб Сполучене Королівство залишалося в авангарді військового потенціалу та було провідною державою в НАТО", - сказав  він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ