Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Верховна Рада прийняла закон про спортивну зброю

Верховна Рада України на вечірньому засіданні 18 січня підтримала проект Закону про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" (щодо уточнення деяких положень) (№6120), який стосувався спортивної зброї. Про це сьогодні, 19 січня, повідомила прес-служба Міністерства молоді та спорту України.
фото з інтернету

«За» законопроект, розроблений Міністерством молоді та спорту, проголосували 238 народних депутатів.

Нагадаємо, що законопроектом запропоновано внести до ЗУ «Про фізичну культуру та спорт» поняття «спортивна зброя»: вогнепальна (крім бойової) чи пневматична стрілецька, вихолощена (охолощена) та холодна зброя, що призначена виключно для ураження цілей під час проведення спортивних заходів, параметри і характеристики якої зафіксовано в правилах спортивних змагань з видів спорту, визнаних в Україні.

Також до статті «Матеріально-технічне забезпечення сфери фізичної культури і спорту» внесено норму про те, що купляти, зберігати і перевозити спортивну зброю і боєприпаси до неї, а також утримувати стрілецькі тири та стрільбища можуть виключно організації, що розвивають види спорту із використанням спортивної зброї - спортивні федерації.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який був присутній у сесійній залі під час голосування, подякував профільному Комітету Верховної Ради та всім народним депутатам, які віддали свої голоси за цей важливий для розвитку українського спорту законопроект: «На це рішення багато років чекала уся спортивна спільнота, особливо такі види спорту, як біатлон та кульова стрільба».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ