Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Верховна Рада скасувала пільговий вихід на пенсію для вчителів

Верховна Рада підвищила поріг індексації зарплат населення. Парламентарі 233 голосами підтримали відповідний урядовий законопроект, передає кореспондент УНН.

Законом вносяться зміни в закон "Про індексацію грошових доходів населення" і встановити, що індексація доходів населення проводиться в разі, якщо величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації в розмірі 103% (зараз - 101%).

Документом також скасовується пільговий вихід на пенсію для вчителів. Пропонується встановити, що учителі матимуть право на пенсію за вислугою років після досягнення 55 років (зараз - незалежно від віку), але передбачений поступовий перехід до нової нормі.

Крім цього на рік продовжується скасування спеціальних пенсій депутатам Ради, чиновникам, прокурорам і суддям.

Крім цього законом вносяться зміни "Про банки та банківську діяльність" нормою про те, що інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками Міністерству фінансів з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, поданої фізособами для отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, зарплат. Банки будуть надавати інформацію про відкрити рахунки, операції та залишки на рахунках.

Водночас парламентарі пропонують серед іншого серед іншого забезпечити скорочення працівників загальноосвітніх навчальних закладів на 10%(окрім педагогічних).

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ