Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Верховна Рада відновила закупівлю "пакунків малюка" через Prozorrо

У вівторок, 30 березня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №5064 про надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги. Закупівлю "пакунків малюка" здійснюватимуть через Prozorro.

Про це стало відомо в ході позачергового засідання парламенту.

Відповідний законопроєкт підтримали 307 народних депутатів.

Законопроєктом передбачено, що допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається і виплачується органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків (усиновлювачів, опікуна, піклувальника). Також, з метою ефективної організації бюджетного фінансування вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" встановлюється у розмірі трьох прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років.

Внаслідок реалізації закупівлі товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" через систему Prozorro, знижуватимуться видатки з держбюджету. "Електронний аукціон вестиме до пониження кінцевої ціни, однак це не матиме жодного негативного впливу на якість товарів", - йдеться в пояснювальній записці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ