Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Верховна Рада знизила акциз на імпорт автомобілів

Верховна Рада України нарешті прийняла законопроект 3251, за основу, "ЗА" - 226 голосів та законопроект 3046-д, в цілому, "ЗА" - 234 голоси. Нагадаємо, що ці законопроекти передбачають зниження акцизного збору на імпорт вживаних автомобілів та створення конкурентного ринку продажу вживаних автомобілів через автодилерські мережі.

- Всупереч тверджень деяких лобістів, що такі кроки можуть призвести до знищення українського автовиробництва, відповідально заявляю, що прийняття цих законопроектів збільшить надходження до державного бюджету за рахунок детінізації автомобільнного ринку та стимулюватиме розвиток підприємництва, - йдеться у коментарі співавтора  законопроекту Ярослава Дубневича, яке розповсюдила прес-служба народного депутата України.

Додамо, що за фінансовими розрахунками, до державної скарбниці за один рік, може додатково надходити майже півтори мільярда гривень. А це має свої плюси: - позитивно вплине на розвиток автомобільного ринку та дасть можливість громадянам легалізувати свої придбані автомобілі, що зараз перебувають у митному транзиті; - стимулюватиме розвиток малого і середнього бізнесу на ринку продажу автозапчастин, страхування та послуг з автомобільного сервісу; - зробить вартість автомобіля доступнішою і в перспективі сприятиме підвищенню кількості автомобілів на 1000 осіб до середньоєвропейського рівня. Відтак, приноситиме до бюджету щорічно близько 15 млрд. грн акцизного податку з пального, які будуть скеровані на ремонт та будівництво дорожньої інфраструктури; - оновить автопарк, оскільки буде можлива перша реєстрація автомобіля тільки в тому разі, якщо він відповідатиме екологічному стандарту Євро 5, тобто не старше 8 років.

Я вважаю, що це наша спільна перемога. Але щоб довести справу до кінця, найближчим часом треба прийняти законопроект 3251 в цілому. Ось тоді справді полегшимо життя сотням тисяч українських автомобілістів, - переконаний Ярослав Дубневич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ