Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Веслувальній базі "Добротвір" надано статус олімпійської

Сьогодні Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки". Про це повідомили 3 березня Гал-інфо у пресслужбі Управління молоді та спорту ЛОДА.

Тепер статус бази олімпійської підготовки має і веслувальна база дитячо-юнацької спортивної школи "Добротвір", що розташована в укрупненому Червоноградському районі. 

На базі розвивається веслування на байдарках та каное. Школа, при якій діє база, є унікальною, адже тренування веслувальників тут триває впродовж всього року. Навесні, влітку та восени спортсмени тренуються на річці Західний Буг, а взимку на теплому каналі Добротвірської ТЕС. Температура води в каналі у холодну пору року сягає +15-20 градусів. 

"Добротвір можна ставити у приклад не лише іншим містечкам, а й обласним центрам. Дитячо-юнацька спортивна школа успішно функціонує вже кілька десятків років, сюди на навчально-тренувальні збори приїжджають веслярі з усієї України і надання статусу бази олімпійської підготовки лише підтверджує це", - зауважує керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Зауважимо, у 2020 році Добротвірська спортивна школа відсвяткувала півстолітній ювілей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ