Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Від Львівської міськради ймовірно заберуть повноваження

Новостворена міська інспекція архітектурно-будівельного контролю не виправдала покладених на неї сподівань. На Москві почалась активна підготовка до приходу п’ятого президента РФ. Кремль спонсорує терористів Талібану, а США готуються до майбутніх гібридних воєн. Ротшильди витіснили з України путінський «Газпром».

Інспекція незбутих сподівань

Ірина Гримак, заступниця голови ЛОДА Олега Синютки, під час засідання комісії ЖКГ Львівської облради повідомила, що від Львова можуть забрати повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль унаслідок результатів перевірки обласної ДАБІ міської інспекції ДАБК. Чиновниця ЛОДА наголосила: «Чесно кажучи, загальна ситуація бажає кращого. Не виключено, що взагалі буде ставитися питання, щоби такі повноваження у міста Львова забрати. Крім того у Львові існує Муніципальна дружина, діяльність якої фактично мала б на це бути спрямована. Це не відбувається», – інформує «Львівський портал».

Нагадаємо, 20 липня минулого року Ярослав Жукровський, начальник Львівського територіального управління юстиції, відривав від серця і душі Володимира Цабака, свого підлеглого, і напучував його на нову чиновницьку стезю. Головний територіальний юрист не скупився на гарні слова: «Пан Цабак є хорошим і якісним спеціалістом у галузі права. Юстиції шкода, що він обрав іншу сферу діяльності. Я переконаний, що пан Володимир зможе реалізувати свої професійні якості і стати ефективним керівником. Це людина з високий рівнем фаховості та порядності. Ми бажаємо йому успіху на новій посаді».

Проте щирим настановам Ярослава Жукровського не судилося збутись – міська інспекція ДАБК стала схожою на годівничку для отримання неправомірної винагороди. Ірина Гримак наголосила: «Є випадки, де працівники Інспекції затримуються за одержання винагород у матеріальній формі. Правоохоронні органи мають до цього питання».

Іще одна неприємна оказія трапилась із Володимиром Цабаком 30 серпня 2017 року. Активістам ГО «Стоп корупції» заманулось того дня поспілкуватись із керівником ДАБК, проте його на робочому місці не було. Антикорупціонери розповіли: «Ми приїхали до керівника інспекції ДАБК Львова Володимира Цабака по коментар щодо численних фактів порушення містобудівних норм під час будівництва будинків та цілих житлових кварталів. Проте посадовця не було на робочому місці. Ми марно прочекали на нього протягом кількох годин. Працівники установи не змогли надати інформацію про місцеперебування свого керівника».

Не зарадила активістам і патрульна поліція, яка теж не зуміла встановити місцеперебування Володимира Цабака під час робочого дня. Поліціянти тільки прийняли заяву від Ігоря Бондарчука, керівника правозахисного блоку ГО «Стоп корупції» про факт прогулу чиновника і порушення прав громадян та журналістів.

Ротшильди витіснять Путіна із України

Компанія «Rothschild S.p.A.» перемогла у тендері на закупівлю інвестиційно-банківських послуг, пов'язаних із роз'єднанням активів і залученням партнера (партнерів) до управління українською ГТС. Участь в аукціоні взяли компанії «Lazard Freres» і «Rothschild S.p.A.». За підсумками аукціону перемогла тендерна пропозиція «Rothschild S.p.A.» із ціною послуг 98,0 млн грн, а очікувана вартість закупівлі становить 193,3 млн грн. «Газпром» до тендеру не допустили з огляду на відсутність конструктивної концепції.

Тепер за поданням Кабінету міністрів Верховна Рада повинна затвердити результати конкурсу на обрання кваліфікованого партнера з питань управління українською ГТС. До 1 грудня мережі української ГТС відокремлять від «Нафтогазу».

Нагадаємо, завдяки новим технологіям видобуток і постачання зрідженого газу на світовий ринок зростуть на орієнтовно 200 млрд кубометрів у найближчий час. Видобування газу традиційним способом стане неконкурентним.

На РФ почалась підготовка до «виборів Путіна»

В оточенні Путіна дали старт підготовці до виборів президента РФ, які заплановані на березень 2018 року. Зокрема, вже відомо про розроблений план і заходи, які потрібно реалізувати представникам органів місцевого самоврядування та державної влади, а саме виконати такі доручення:

▪ МВС і Росгвардії почати підготовку до охорони громадського порядку і громадської безпеки під час проведення виборів;

▪ Міністерству юстиції готуватись до голосування ув’язнених у місцях позбавлення волі;

▪ співробітникам податкових органів і працівникам служби кадастру сприяти ЦВК у перевірці правдивості відомостей, які кандидати у президенти вкажуть у деклараціях про свої доходи і майно;

▪ співробітникам фельд'єгерської служби провести підготовку стосовно оперативної доставки виборчої документації до Центрвиборчкому і виборчих комісій усіх рівнів;

▪ АТ «Держзнак» приготуватись до виготовлення спеціальних знаків для виборчих бюлетенів.

Москва спонсорує Талібан

Британське видання «The Times» повідомило, що отримало від представників Талібану і афганських чиновників інформацію, що Москва фінансує в Афганістані військові операції талібів, спрямовані проти НАТО. За даними видання, Москва постачає талібам нафтопродукти, а також надає фінансову допомогу. Спецслужби Москви відправляють в Афганістан великі партії пального через прикордонний перехід Хайратан (кордон з Узбекистаном). Щомісячний прибуток від реалізації пального становить орієнтовно $2,5 мільйона, його і передають безпосередньо талібам.

Представники талібів повідомили, що їм некомфортно отримувати кошти від колишніх ворогів, руки яких по лікоть в афганській крові, проте на даному етапі це необхідно задля талібанського джихаду.

Армія США готується до майбутніх гібридних воєн

Командування бойової підготовки і розробки доктрини армії США (TRADOC) опублікувало документ, в якому передбачена нова стратегія для сухопутних військ США, включаючи ведення бойових дій і операцій у декількох сферах – у космосі, кіберпросторі, повітрі, на суші та морі – проти всіх потенційних супротивників. Нова стратегія потребує солдат із надзвичайними здібностями, які будуть діяти малими групами, забезпечуючи мобільність і можливість одночасно вести бойові дії в усіх сферах, що дозволить замінити теперішні великі військові підрозділи.

Після завершення «холодної війни» США та інші сили Альянсу відчували себе спокійно в усіх областях, пов'язаних із веденням воєн. Мета нової концепції – підготувати американську армію до боротьби зі зростаючим числом супротивників, які кидають виклик глобальній гегемонії США.

Світ зіштовхнувся з новою концепцією сучасних воєн у Лівії, Сирії і Україні, де використовувались місцеві воєнізовані формування і маріонеткові або проксі-сили. Кремлівські окупанти знищили відмінність між діями в умовах збройних конфліктів і просто конфліктів, що дозволило їм досягти стратегічної військової мети, не доводячи справи до класичної війни.

Зазначена доктрина, яка має назву «Багатодоменна війна: еволюція дій загальновійськових угруповань ЗС у XXI столітті, 2025-2040 рр.» передбачає, що армія США повинна швидко реформуватись, інакше є ризик втратити глобальну американську імперію.

У США прийняли бюджет

Сенат США схвалив резолюцію про федеральний бюджет на 2018 фінансовий рік у розмірі понад $4 трлн. Схвалена резолюція стала важливим етапом у напрямку реалізації планів президента Дональда Трампа, які стосуються проведення масштабної податкової реформи і скорочення податкового тягаря як для приватних осіб, так і для компаній. Трамп хоче здійснити в країні першу за три десятиліття велику податкову реформу.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ