Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Компанія SOCAR, яка діє в Україні, підписала договір із російським “Газпромом”

19 серпня стало відомо, що азербайджанська компанія “SOCAR” та російський "Газпром" підписали договір про розширення стратегічного партнерства.

SOCAR -  бренд, що належить нафтогазовій корпорації Азербайджану. В Україні діяльність Державної нафтової компанії Азербайджанської Республіки представляє компанія SOCAR Energy Ukraine, яка з 2010 року активно розвиває мережу автозаправних комплексів. 

19 серпня компанія “SOCAR” підписала договір із російським “Газпром” про розширення стратегічного партнерства. Як пишуть російські медіа-помийки, йдеться про розвиток проєкту “Північ-Південь”, який є частиною спільної програми росії та Азербайджану у науково-технічному співробітництві.

Нагадаємо, що 6 серпня 2024 року голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов повідомив, що азербайджанська компанія “SOCAR” сама запропонувала забезпечити транзит газу через Україну, адже цього року добігає кінця контракт із Газпромом.

Звертаємо увагу, що в Україні функціонують десятки автозаправок компанії “SOCAR”. Повідомлень чи заяв від українського представника компанії про співпрацю з країною-агресором ще не було опубліковано. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ