Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від Львова до Жовкви пропонують прокласти велодоріжку

Від Львова до Жовкви через Куликів пропонують облаштувати велоінфраструктуру.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це інформує Львівська громада. Агломерація. 

Облаштували велосипедну доріжку пропонують паралельно з ремонтом траси міжнародного значення М-09.

Повідомляється, що Жовківська громада на сесії міськради встигла офіційно проголосувати за відповідне звернення. На черзі – Львівська та Куликівська громади.

«Так виглядає агломерація в дії, коли сусідні громади скооперувалися навколо реалізації спільного проєкту. Якщо нам це вдасться, то виграють всі: насамперед мешканці кількох громад, які матимуть безпечний альтернативний шлях. А для України – це ще один спосіб показати, що ми обираємо європейські стандарти розвитку», – сказав заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Відомо, що громади написали звернення до ЄБРР, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та ЛОВА, які відповідають за ремонт дороги міжнародного значення М-09 на ділянці Львів-Рава-Руська. Цей ремонт передбачає облаштування велодоріжок, щоправда, лише фрагментарних.

"Ми ж з колегами Жовківської та Куликівської громад пропонуємо облаштувати суцільну протяжну велодоріжку від Львова, деяких громад Львівської МТГ через Куликів і аж до Жовкви", – пояснив Роман Кізима.

У департаменті кажуть, що вже зараз на цій ділянці дороги є активний велосипедний рух. Щодня до Львова власним або громадським транспортом їде кілька десятків тисяч людей. Тож облаштування велоінфраструктури створить альтернативний безпечний шлях добирання та водночас розвантажить дорогу.

Окрім того, Жовква посідає друге місце після Львова за кількістю у містечку архітектурних та культурних пам'яток. Відтак  велодоріжка допоможе залучити більше туристів до Жовкви та значно розширить туристичний потенціал Львівського регіону.

Також у зверненні йдеться про облаштування якісної пішохідної інфраструктури в межах дороги у населених пунктах, через які вони проходять.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ