Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від рук рашистських бойовиків постраждали вже щонайменше 35 журналістів, - Денісова

Від рук рашистських бойовиків постраждали вже щонайменше 35 журналістів.

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, вона зазначила, що трьох медійників убили. Журналіст Віктор Дудар загинув під час бойових дій під Миколаєвом. Телеоператор Live Євген Сакун загинув під час ракетного обстрілу в Києві. Громадянин США Брент Рено, відеожурналіст, документаліст був убитий на блокпосту в Ірпені на Київщині.

Багато журналістів отримали поранення від цілеспрямованих обстрілів ворога.

Броньований автомобіль з маркуванням «преса» швейцарського журналіста Гійома Бріке під час руху в бік Миколаєва був обстріляний російськими військовими. Журналіст отримав поранення.

Двоє журналістів чеського видання Voxpot Майда Сламова і Войтех Богач потрапили під обстріл російських військ. Два данські кореспонденти видання Ekstra-Bladet − журналіст Стефан Вайхерт і фотограф та репортер Еміль Фільтенборг Міккельсен зазнали вогнепальних поранень.

Російські війська напали на британську телевізійну групу Sky News – головний кореспондент Стюарт Ремзі та його чотири колеги поверталися до Києва, коли потрапили в засідку. Куля влучила Ремзі в спину, оператора Річі Моклера врятував бронежилет, по якому стріляли двічі.

Під прицільним вогнем об’єкти телевізійної інфраструктури України – ворог намагався знищити Київську, Луцьку, Рівненську телевежі, захопив телевежі та телевізійні студії у тимчасово окупованих містах.

Дії окупантів спрямовані на нав’язування рашистської пропаганди та ідеології і придушування усіх інших інформаційних ресурсів.

"Вбивства та обстріли журналістів є грубим порушенням Гаазьких конвенції і декларації, Женевської конвенції про захист жертв війни і Додаткових протоколів до неї та Конвенції про закони і звичаї суходільної війни, які встановлюють гарантії безпеки для журналістів.

Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України", - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ