Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відбудеться театральний фестиваль просто неба «Кіт Ґаватовича»

3 та 4 вересня у Львові на території Парку культури вперше відбудеться театральний фестиваль просто неба «Кіт Ґаватовича», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Захід об’єднає театральних діячів зі всієї України. Серед запрошених колективів: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса та Театр «Прекрасні квіти» із Харкова. Почуємо лекції та думки Ірми Вітовської, Ростислава Держипільського, Олега Стефана, Наталки Половинки та інших.

Фестиваль відбуватиметься на початку вересня не даремно, адже саме у цей час більшість театрів розпочинають новий сезон.

Програма розділена трьома блоками: освітній, практичний та показовий.

«У межах освітнього блоку ми зможемо почути лекцію від Ірми Вітовської, Олега Стефана. На нас чекатимуть обговорення від Першої сцени сучасної драматургії «Драма.UA», серед спікерів почуємо Миколу Березу, Юрія Хвостенка, Ростислава Держипільського, Майю Гарбузюк та інших. Також матимемо можливість прослухати лекцію про театральний менеджмент від Вікторії Швидко та про імпровізаційний театр від Яреми Турчина», - розповідають організатори.

До практичної частини входитимуть тренінги з пластики від засновників безсловесного театру «Прекрасні квіти» та майстер-клас роботи з голосом від Наталки Половинки.

«Серед показової частини побачимо роботи таких театрів, як: Львівський театр «Переселенця», театр «Склад 2’0» із виставою за текстом Сергія Жадана, курс Олега Стефана із частиною вистави «Великий Льох», improv group «Пан Коцик». Хедлайнерами першого дня стане Львівський академічний театр імені Леся Курбаса», а другий день закриватиме вистава «Кімната» від театру «Прекрасні квіти», - додають організатори.

Під час фестивалю відбуватиметься он-лайн трансляція подій з дрону.

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. «Кіт у мішку» – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів «Кіт Ґаватовича» кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, дозволяє говорити про новий вияв мистецтва, коли воно презентується не тільки для вузького кола. Основна думка фестивалю «мистецтво не тільки для митців». Також назва «Кіт Ґаватовича» символізує повернення до своєї нерозкритої та не популяризованої історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ