Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відійшла у засвіти одна із засновників Народного Руху України Марія Бабій

Відійшла у засвіти Українка, патріотка, знана громадська діячка, активний борець за Незалежність України, одна із засновників Товариства української мови ім. Т. Шевченка, Народного Руху України Марія Бабій.
Бабій Марія Петрівна

"Геолог за освітою, вона була всебічно обдарованою особою, державницькі й громадські інтереси завжди були для неї вищі особистих. Це яскраво виявлялося у її діяльності як депутата Львівської міської та обласної рад. Пам'ять про неї завжди буде у наших серцях. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Марії Бабій", - йдеться у повідомленні.

Довідка:

Народилася 16 січня 1949 року в селі Нижньому Струтині Рожнятівського району Івано-Франківської області. 1977 року закінчила Івано-Франківський педагогічний інститут. Марія Бабій тривалий час вчителювала в селах Рожнятівського району, в Івано-Франківських школах № 1, № 3, № 18, в Івано-Франківському палаці піонерів. Пізніше, зачинає викладати українську мову та зарубіжну літературу в фізико-технічному ліцеї при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Друкуватися Марія Бабій почала з 1971 року, спочатку в обласній, а потім у республіканській пресі. Її вірші публікували в журналах Радянська жінка, Україна, Перець, альманахах «Поезія», «Перевал».

Автор збірок поезій:

  • «Польова криниця» (Київ, 1977),
  • «Світанкові джерела» (Київ, 1985),
  • «Житнє поле».

Видала також книжку гумору «Ліцейні жарти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ