Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відійшов у вічність ветеран дивізії "Галичина" Богдан Маців

1/3
Кілька хвилин тому надійшла сумна звістка з Монреалю - 1 жовтня, на 94-му році життя відійшов у засвіти ще один ветеран дивізії "Галичина" Богдан Маців. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив Ігор Іваньков.

Богдан Маців народився 12.08.1925 р. у Львові. 

В 1943 р. зголосився до дивізії «Галичина». Вишкіл проходив у Гайделяґрі. Після закінчення підстаршинської школи в Ляуенбурзі (тепер Лемборк – Польща) – вишкільник водіїв при штабі 29 полку в Нойгаммері. Старшинський вишкіл відбув у Просечніце (Чехія). В ступені хорунжого (Untersturmführer) командував 6, а згодом – 7 сотнями 30 полку. Воював у Югославії та Австрії. 

Перебував у полоні в Ріміні. В 1956 р. виїхав до Канади.

Член Крайової та Головної управ Братства колишніх вояків 1 УД УНА (відповідальний за фотоархіви), Голова Монреальської станиці. В 2003 р., як представник Головної управи, поклав вінок на могилі невідомого вояка і відкрив пам’ятник воякам УНА на Личаківському цвинтарі у Львові.

Автор альбому «Українська дивізія «Галичина». Історія у світлинах від заснування в 1943 р. до звільнення з полону в 1949 р.» Проживав у Монреалі. Відійшов у вічність 1 жовтня 2018 р. 

"Члени Резерву дивізії "Галичина" та Галицького Братства вояків дивізії "Галичина" глибоко сумують та висловлюють свої співчуття родині. Спочивай з Богом, Побратиме. Ти завжди будеш у наших серцях!",  пише Ігор Іваньков

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ