Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відкрито прийом заявок на джазову премію "LetterOne" RISING STARS "Jazz Award"

Переможець отримає можливість виступити з концертами на найпрестижніших джазових фестивалях в Європі, а також маркетингову підтримку туру.

Всі охочі молоді джазові виконавці можуть подати заявку на участь на сайті. Заявки приймаються до 31 жовтня 2020 року. Правила участі за посиланням

Переможець отримає можливість виступити з концертами на найпрестижніших джазових фестивалях в Європі, а також маркетингову підтримку туру. Підтримка туру і маркетингової кампанії прирівнюється до грошової суми понад 75000 євро або еквівалент 85000 доларів, що робить приз одним з найцінніших джазових нагород у світі.

Склад журі.

Щорічно до складу журі конкурсу входять всесвітньо відомі артисти, журналісти, продюсери. У попередні роки членами журі були: британська джазова суперзірка Джеймі Каллум, співзасновник джазового фестивалю в Монреалі Андре Менар і американська джазова співачка Ді Ді Бріджуотер. У 2019 головою журі Премії став десятикратний лауреат Греммі Джордж Бенсон.

Переможці.

Як уже зазначено вище, переможець отримує можливість виступити з концертами на одних з найпрестижніших джазових фестивалях. Один з них Leopolis Jazz Fest. У 2018 році французький гітарист і композитор, справжня сенсація у світі джазу Tom Ibarra виступив на одній сцені зі своїм кумиром — американський джазовий мультиінструменталістом, композитором, дворазовий володарем Греммі — Маркусом Міллером. У 2019 на Leopolis Jazz Fest виступив переможець конкурсу - Adrien Brandeis. У 2021 фестиваль чекає на концерти ще двох виконавців: Kathrine Windfeld (переможець 2019 роки) і переможця 2020 року.

Щороку "LetterOne" RISING STARS "Jazz Award" отримує сотні заявок. У 2019 переможець був обраний з понад 700 поданих заявок.

Джазова премія "LetterOne" RISING STARS "Jazz Award" для молодих талановитих виконавців була заснована у 2017 році компанією LetterOne спільно з агентством Air Artist Agency. Засновник премії — Михайло Фрідман (співзасновник L1, міжнародний меценат і засновник Міжнародного джазового фестивалю у Львові Leopolis Jazz Fest (Alfa Jazz Fest до 2017 року)

Довідка:

Leopolis Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червня. Перший фестиваль відбувся у 2011 році. Щорічно фестиваль відвідує понад 100 тисяч гостей з України та іноземних країн. У 2016 році фестиваль був визнаний поважним британським виданням The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи. Трансляцію концертів фестивалю у Європі здійснює всесвітньо відомий телеканал Mezzo.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ