Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Відкритий Кубок Львівщини»: Тренерська перемога «Гранд-Галичини»

Матчем групи D між командами GTL та «Гранд-Галичина» з Великого Дорошева завершувався перший ігровий день «Відкритого Кубка Львівщини» і водночас розпочинався змагальний цикл у групі D, куди, окрім двох вищезгаданих команд, потрапили фаворит турніру «Княжий Ринок», а також «Здвиг».

Цікавості поєдинку додавало те, що ці команди між собою ніколи не зустрічалися і майже взагалі нічого не знали одна про одну. Відтак, передбачити як складеться матч, і хто у ньому буде фаворитом, було дуже і дуже непросто.

Як показав матч, команди і справді були достойні одна одної. Яскравий приклад цих слів – перебій подій на ігровому майданчику та підсумковий рахунок на табло.

Якщо відверто, то гравці GTL краще виглядали за свого суперника протягом усього поєдинку, створили більше гостроти біля воріт суперника, але у підсумку програли. У футзалі, як і у багатьох інших видах спорту, часто перемагає той, хто більше забиває, а не хто більше атакує.

Протягом усього поєдинку гравці GTL більше володіли м’ячем, більше позиційно атакували, але велику кількість гольових моментів біля воріт суперника створити їм не вдалося. «Червоні» неодноразово намагалися завершити атаку «по-футзальному», але їм бракувало завершального удару та й більше того воротар «Гранд-Галичини» Микола Вороновський грав надійно протягом усього поєдинку.

Команді Ігоря Піха не вдавалася гра в позиційній атаці. «Фіолетові» часто переходили центр майданчика, однак розхитати оборону GTL вдавалося не так часто. У цьому поєдинку команди загалом на двох створили не так багато гольових моментів. Було дуже багато боротьби, і, що цікаво, як і тактичної, так і справжньої чоловічої.

Гравцям GTL таки вдалося відкрити рахунок у матчі на 34-ій хвилині. «Червоним» завдяки влучному удару Назаря Тузяка вдалося погасити «пожежу» у штрафному майданчика суперника. Втім, наставник «Гранд-Галичини» Ігор Піх – людина у футзалі з великим досвідом. Ігор Піх одразу взяв тайм-аут, після чого голкіпер Микола Вороновський почав грати, як п’ятий польовий гравець. Така тактика для номінальних гостей була успішною і дуже правильною, оскільки без п’ятого польового у «фіолетових» не вдавалося майже нічого.  

Спочатку Ігор Пророк ударом під стійку встановив статус-кво, після чого гості продовжили атакувати з воротарем. Така тактика знову виявилася успішною. Сергій Лужецький забив переможий гол, вдало зігравши на добиванні, майже з фінальною сиреною. Часу для того, щоб відігратися, у GTL не було. У підсумку 2:1 – вольова і водночас тренерська перемога команди Ігоря Піха.  

Відкритий Кубок Львівщини. Груповий етап

Група D

GTL (Львів) – «Гранд-Галичина» (Великий Дорошів) 1:2 (0:0)

GTL: Ковальчук, Хохлов, Радовенчик, Я. Лаврін, Ю. Лаврін, Шпур, Хижий, Тузяк, Ільчишин

«Гранд-Галичина»: Вороновський, Хом’як, Кураш, Головецький, Сачко, Шляхетка, Пророк, Косий, Петрань, Цюпка, Лужецький, Паращин

Голи: Тузяк, 34 – Пророк, 37, Лужецький, 40

Попередження: Пророк, 37

Судді: Б. Кіндій (Розділ), М. Жукровський (Львів)

Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів) 

Прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ