Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відомий педіатр зі США проконсультує вимушено переміщених дітей у Львові

До Львова з волонтерською місією приїхав відомий професор та експерт з дитячої пульмонології та інтенсивної терапії зі США Брюс Рубін. Під час візиту лікар безкоштовно огляне найменших мешканців модульного містечка на Сихові та центру «Незламні матусі» у Львові.

До центру «Незламні матусі» та модульного містечка на Сихові Брюс Рубін завітає 4 березня. Лікар проведе огляд дітей, які тут мешкають. А щоб діти не боялись і у них був гарний настрій, він планує показати декілька дитячих фокусів.

Консультації діток у центрі «Незламні матусі» відбудуться о 15:00 год, а у містечку на Сихові – о 16:30 год.

Загалом Брюс Рубін перебуватиме у Львові понад два тижні – до 12 березня. Це його перший візит до Львова. Він уже провів консультації дітям у лікарні «Охматдит», а пізніше поспілкується з молодими науковцями медичного університету Львова.

Зазначимо, Брюс Рубін – почесний професор, завідувач кафедри педіатрії в Університеті Співдружності Вірджинії (США), головний лікар дитячої лікарні Річмонда, професор біомедичної інженерії, фізіології та біофізики.

Довідка

У модульному містечку на Сихові мешкають вимушено переміщені українці, які евакуювалися до Львова з окупованих територій України. У містечку є 8 двоповерхових будиночків, адаптованих для проживання. Тут є житлові блоки, санвузли та їдальні, а під потреби людей з інвалідністю адаптували усі душові та туалетні кабінки на перших поверхах. Також тут облаштували 10 дитячих кімнат і кінотеатр, запровадили безкоштовні заняття з англійської та дитячий садок. Зараз тут мешкає майже 1000 осіб.

Центр «Незламні матусі» у Львові збудували для вагітних та породіль, які врятувались від війни. Аналогів йому немає в Україні. У кожному будинку – по 13 кімнат. Одночасно тут може проживати 100 осіб. Загалом підтримку та допомогу тут отримали понад півсотні жінок. Зараз у центрі проживає 9 жінок та 18 дітей зі східних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ