Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відпочинок на Львівщині має стати безпечним і доступним для українців

Як інформує прес-службі ЛОДА, Львівська область має всі шанси стати одним із головних туристичних регіонів країни.
Фото: Львівська ОДА

У цьому переконана директорка Держагентства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів. Сьогодні вона зустрілася з заступником голови Львівської ОДА Юрієм Холодом та керівницею управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталею Табакою.

Під час зустрічі йшлося про те, що запит на Карпатський регіон у внутрішнього туриста є. Проте умови для відновлення роботи потрібно зробити максимально рівними, чіткими і прозорими. А сам відпочинок на Львівщині повинен стати максимально безпечним і доступним для українців. Бо саме вони, за всіма прогнозами, стануть основними клієнтами туристичного бізнесу регіону через карантин і пандемію COVID-19.

“Туристичний бізнес - один із тих, який найбільше постраждав від карантину. Ми це розуміємо і від імені  голови ЛОДА Максима Козицького вже в середині квітня звернулися до Уряду про сприяння представникам галузі. Йдеться про те, щоб дозволити роботу готелів і ресторацій за спеціальними протоколами вже в першій хвилі послаблення карантину, про можливості кредитування та державної підтримки, цільові урядові програми на розвиток туристичної інфраструктури у бюджетах наступних років. Але я переконаний: насамперед має бути якісна комунікація на місці.  Ми готові стати посередниками між Києвом та гравцями галузі”, - зазначив Юрій Холод.

За словами Мар’яни Олеськів, наразі Держагентство з розвитку туризму працює над тим, щоб вже завтра, 5 травня, запропонувати Уряду узгоджені з рестораторами та готельєрами протоколи для роботи закладів розміщення та харчування туристів. Сьогодні цей документ вивчатимуть та довнесуть свої пропозиції представники туристичної галузі на Львівщині. 

“Херсонська, Одеська, Івано-Франківська та Львівська області - це чотири пілотні регіони, які, ми вважаємо, можуть стати головними у цьому туристичному сезоні. Тому, крім екстрених заходів, пов’язаних із виходом з кризи, нам важливо разом працювати над промоцією на загальноукраїнському рівні саме цих регіонів, а також над вдосконаленням законодавства. І ми вже почали працювати над новим законом про туризм. Тут також готові до вас дослухатися”, - каже Мар’яна Олеськів.

Також присутні обговорили потребу конкретного визначення у новому законодавстві статусу та процедури його отримання для міст-курортів. А такими на Львівщині є Трускавець, Східниця та Моршин. Крім того, увагу варто звернути і на оздоровчі табори для дітей, правила функціонування та безпеку екосадиб тощо.

“На місці потрібно обов’язково домовлятися також про продовольчі кредити для туристичного бізнесу. І не забувати про доступність. Бо вже є ризик, що ціни на проживання та харчування для туристів можуть зрости до непідйомних для звичайного українця”, - наголошує заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ