Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Відреставрованих дверей та вікон у львівських будівлях стане більше

Бюро спадщини отримало 105 заявок на оновлення історичних брам та вікон.
Фото ЛМР

У Львові завершився набір заявок для участі у програмі співфінансування. Про це повідомила пресслужба «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища.

Цього року центр з відновлення спадщини Львова отримав ще 55 заявок на реставрацію історичних брам, 41 заявку на реставрацію історичних вікон та 9 заявок на заміну металопластикових вікон на дерев’яні.

Протягом місяця отримані заявки будуть розглянуті, а мешканці отримають відповіді щодо результату. 

До реставрації цих брам та вікон фахівці зможуть приступити орієнтовно через 2 роки. Наразі опрацьовуються заявки подані мешканцями у попередні роки.

«Набір нових заявок ми проводимо щоосені на початку вересня, адже за рік отримуємо велику кількість запитів від охочих долучитися до програми співфінансування. Дякуємо усім, хто вирішив долучитися до збереження історичних брам та вікон у своїх будинках», – зазначив директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик. 

Як повідомили у бюро, при реставрації брам 70% вартості робіт сплатять з міського бюджету, 30% –  мешканці, при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні, частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ