Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відсьогодні у додатку Дія працюватиме автоматична реєстрація ФОП

З 17 травня у додатку Дія можна автоматично зареєструвати ФОП. Про це повідомив під час Diia Summit 2.0 заступник міністра юстиції з питань цифровізації Сергій Орлов.

Минулого літа Мінцифра запустила найшвидшу у світі реєстрацію бізнесу онлайн на порталі Дія. Це одна з найпопулярніших послуг на порталі. Зареєструвати ФОП можна було за 10 хвилин. За рік функціонування послуги було відкрито 247 тисяч ФОП, з яких понад 50% (124 687) онлайн. 

За інформацією міністерства у середньому в реєстратора йде 21 хвилина на обробку заявки (за ідеальних умов насправді ця цифра значно більша). Тобто на обробку цих заяв було витрачено 5 200 313 хвилин. Це 86 671,9 людино-годин або 10 834 робочих днів. Це 43 роки. 

Увесь цей час можна зекономити завдяки автоматизації процесу стверджують у Мінцифри. Тому з  17 травня запускають автоматичну реєстрацію ФОП у Дії. Це суттєво спростить процес та пришвидшить розгляд заяви. Тепер реєстрація ФОП займе до 2 хвилин. 

Додамо, що понад 370 тис. послуг пов'язаних з реєстрацією бізнесу було надано через Дію минулого року.  Крім того,  за квітень 2021 року  59% всіх ФОП було зареєстровано через портал Дія. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ