Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відтепер у Венеції туристам доведеться платити за вхід у місто

З 25 квітня в італійській Венеції почали тестувати стягнення плати з туристів за одноденний візит до міста. Тепер за прогулянку одним із найпопулярніших туристичних міст світу треба заплатити 5 євро.
Фото - ілюстративне

Про це пише Associated Press.

Це рішення міська влада ухвалила на тлі боротьби з надмірним туризмом, сподіваючись, що відвідувачі утримуватимуться від приїзду в пікові дні й місто станеш більш придатним для життя його мешканців, кількість яких поступово зменшується.

«Нам потрібно знайти новий баланс між туристами й жителями. Звичайно, ми повинні захищати простір мешканців, і ми повинні перешкоджати приїзду одноденних мандрівників у певні дні», — сказав головний посадовець міста, відповідальний за туризм, Сімоне Вентуріні. 

Відсьогодні туристів, які прибували на головний залізничний вокзал Венеції, зустрічали великі таблички з переліком дат до липня 2024 року. Крім того, на станції були облаштовані окремі входи для туристів, мешканців, студентів і робітників.

Усім відвідувачам, які не знали про нові вимоги, стюарди допомагали завантажити QR-код для купівлі квитка. За відсутність такого білета загрожує штраф від 50 до 300 євро. Утім, вимога стосується лише тих, хто прибуває до міста з 8:30 до 16:00. Поза цими годинами доступ для туристів вільний і безперешкодний.

Однак, не всі венеціанці переконані в ефективності нової системи. Вони наполягають на тому, що розв’язанням проблем міста є збільшення кількості постійного населення й послуг, яких вони потребують, та обмеження короткострокової оренди, щоб зробити більше житла доступним і привабити сім'ї з материка. Вранці 24 квітня сотні місцевих протестували проти нововведення, пройшовши ходою з банерами «Ні — квиткам, так — послугам і житлу». 

«Введення квитка на в'їзд до міста не зменшить ані на одиницю кількість відвідувачів, які приїжджають», — зазначив активіст Томмазо Каччарі, який організував акцію протесту.

Водночас італійка Аріанна Чечілія, яка приїхала до Венеції з Риму, зауважила, що їй здалося «дивним» платити за вхід до міста у своїй рідній країні й проходити через окремі входи для туристів.

За оцінками місцевої влади, у перший день проєкту кількість сплачених квитків за одноденний візит сягне близько 10 тисяч. Понад 70 тисяч інших людей завантажили пільговий QR-код для працівників Венеції або жителів регіону Венето. 

Крім того, місцеві готелі, зокрема в материкових районах, також повинні надавати QR-код, який містить податок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ