Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відвідувачі Книжкового Арсеналу 2021 обрали найкрасивішу книжку

Організатори фестивалю "Книжковий Арсенал" назвали видання, яке найбільше сподобалося відвідувачам події.

Про це інформує Суспільне.

Будь-хто з присутніх міг підійти до спеціального стенда, ознайомитися з усіма книжками, які потрапили до короткого листа конкурсу "Найкращий книжковий дизайн-2021" та віддати свій голос.

Переможцем глядацького голосування стало видання "НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. [Реконструкція знищеного 1933-го року "Нарбутівського Збірника"]". Видавництво: РОДОВІД.

Дизайн було створено командою Numo Team (Саша Биченко, Олексій Сальников, Аліна Бєлова, Олег Шедловський).

Цю мистецьку монографію задумали ще за життя Георгія Нарбута, проте 1920-го у віці тридцяти чотирьох років він несподівано помер.

Після його посмертних виставок 1922 року в Петербурзі та 1926-го в Києві було створено комітет з підготовки Збірника під орудою Федора Ернста, відомого мистецтвознавця і земляка Георгія Нарбута. Статті  замовили найвідомішим дослідникам. Довго готували, але через безгрошів’я 1920-х та драму комуністичної цензури "Нарбутівський Збірник" надрукували лише 1933 року. І одразу в друкарні… знищили весь наклад. Головна причина — на той час були репресовані майже всі автори, а дехто й розстріляний.

Щасливе завершення історії сталося лише 2020 року. З ініціативи д-ра Сергія Білоконя видавництву РОДОВІД вдалося відтворити "Нарбутівський Збірник", доповнивши його кількома текстами — спогадами друзів і колег, у тому числі Василя Кричевського, Миколи Зерова, автобіографічними уривками, статтями мистецтвознавців середини ХХ століття, листами, а також вступною статтею Сергія Білоконя.

Видання містить понад 300 ілюстрацій на 408-ми сторінках.  Серед авторів — Федір Ернст, Стефан Таранушенко, Еріх Голлербах, Володимир Січинський та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ