Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Віктор Гладкий та Юлія Чикаліна – призери чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Другий день чемпіонату Європи з пауерліфтингу, 7 травня, приніс ще дві нагороди для спортсменів із Львівщини.

Спершу на поміст у чеському місті Плзень вийшла майстер спорту України, львів’янка  Юля Чикаліна. Вона змагалася у ваговій категорії до 57 кг. У присіданнях зі штангою нашій спортсменці підкорилась вага 152,5 кг, у жимі лежачи 95 кг, а у тязі становій – 180 кг. Таким чином, в активі львів'янки: мала срібна нагорода у жимі лежачи, мала золота медаль у тязі становій та срібло у сумі триборства.

Зауважимо, що Юля Чикаліна боролася не лише зі суперницями, а й з отриманою напередодні травмою. Проте у напруженій боротьбі спортсменка виборола друге місце чемпіонату, а також й омріяне звання майстра спорту міжнародного класу.

За словами тренерів, цей день назавжди увійде в історію розвитку Львівського пауерліфтингу. Адже приніс ще одну перемогу.

У цей день Віктор Гладкий у ваговій категорії до 83 кг серед юніорів виборов у напруженій та важкій боротьбі титул чемпіона Європи серед юніорів. Зокрема, у присіданнях зі штангою йому підкорилась вага 305 кг, у жимі лежачи - 222,5 кг та у тязі становій – 292,5 кг. Сума триборства спортсмена склала 820 кг, що перевищує норматив майстра спорту міжнародного класу. В активі Віктора Гладкого: мала срібна нагорода у присіданнях, мала срібна медаль у жимі лежачи, мала золота нагорода у тязі становій та золото у сумі триборства. В коментарях під час виходу Віктора на поміст звучало: «Національний герой!». І, справді, цей виступ можна охарактеризувати саме так. Оскільки, Віктор Гладкий розпочав свою професійну кар'єру 3 роки тому і сьогоднішній успіх – це результат величезної праці та бажання. Отримавши після першого підходу в присіданнях травму, Віктор не здався і продовжив боротьбу за свою мету – чемпіона Європи серед юніорів

Нагадаємо, 6 - 9 травня, у місті Плзень (Чехія) проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок. Зокрема, у перший день чемпіонату, срібним призером у ваговій категорії до 59 кг серед юнаків став студент першого курсу факультету спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Богдан Фітель.

Sport-oda.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ