Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Вінницю теж накрив смог через пожежу

Вінницю накрив смог через масове спалювання сухої трави та стерні на полях у передмісті та пожежу в селі Хотень Хмельницької області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив представник управління ДСНС Вінницької області Олександр Кутовий.

"Попри наші рекомендації населення і аграрії масово спалюють суху траву та стерню на скошених полях навколо міста. Сьогодні хмарно, до того ж вітер дме саме з боку наймасовіших підпалів. Тому у місті смог, що спричиняє ускладнення дихання. До того ж, через пожежу в селi Хотень Хмельницької області димом накрило Житомирську і Хмельницьку областi, накрило й Вiнницю", - зазначив помічник прес-секретаря відомства.

За його словами, ситуація наразі контрольована. Рятувальники оперативно виїздять на місця загорянь, які попри незначні масштаби спричиняють сильне задимлення. Відтак, в обласному центрі смог, відчувається запах гару та важко дихати.

Погодні умови також спричинили загоряння невеликих осередків зосередження торфу в Калинівському районі поблизу русла річки Південний Буг (загалом, 0,5  га). Їх пожежники гасили два дні.

Як повідомлялося, у зв'язку з горінням лісу між Броварами і Зазим'ям, Київ всю ніч затягувало димом, який до світанку став максимально густим і ядучим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ