Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військова прокуратура затримала офіцера, якого підозрюють у дезертирстві

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України затримано підполковника, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України (дезертирство), - прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що зазначений офіцер проходив військову службу в Центрі медичної реабілітації, санаторного лікування та спеціальної підготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗС України «Судак». Вказаний військовослужбовець, в порушення директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 06.05.2014 № Д-1 «Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних Сил України, пов’язані з тимчасовою окупацією території України», не прибув у визначені строки до материкової території України для подальшого проходження військової служби, а залишився на тимчасово окупованій території АР Крим.

30.01.2016 слідчим суддею Дарницького районного суду м. Києва підполковнику С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Довідково: ч. 1 ст. 408. (Дезертирство) карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ