Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Військові ООС допомагають ліквідовувати наслідки пожеж на Луганщині

Як інформують у прес-центрі ООС, військовослужбовці Об’єднаних сил суттєво допомагають ліквідовувати пожежу та її наслідки в Луганській області.
Фото ООС

За допомогою військовослужбовців Об’єднаних сил лісову пожежу в Луганській області локалізовано. Зараз продовжується гасіння окремих осередків горіння. Для цього залучено необхідну кількість військовослужбовців та техніки. Сьогодні від Збройних Сил України для локалізації природної стихії задіяно понад сто армійців та 24 одиниці техніки.

Завдяки роботі військової інженерної техніки площі горіння суттєво зменшуються. Підрозділи Збройних Сил України відрізають шляхи розповсюдження вогню роблячи кордони з небезпечним лісом.

Бульдозери на артилерійському тягачі та інженерні машини розгородження проробили просіки у 7 районах локалізації пожежі. Загалом, було оброблено більше 200 гектарів лісової місцевості.

Окрім цього, військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують вести аеро-розвідку лісу і виявляють осередки загорянь навіть в темну пору доби. Інформація, яку вони збирають за допомогою БПЛА, суттєво допомагає пожежним командам приборкувати вогонь.

Військові не залишили в біді і місцеве населення, яке постраждало від стихії. Цивільним мешканцям готові надати допомогу лікарсько-сестринські бригади. Армійські підрозділи допомагають з евакуацією постраждалих, підвозом питної води та проведенням інженерних робіт на шляхах та в населених пунктах.
На даний час особового складу для приборкання вогню вистачає і додаткових сил та засобів залучати не потрібно.

Пожежі на Луганщині: Зеленський виділить по 300 тис. грн родинам, які втратили домівки

Довідково
Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня на території Борівського та Охтирського лісництв біля села Осколонівка. Площа займання становила близько 50 га. Вранці 7 липня пожежу було локалізовано, проте через сильний поривчастий вітер швидкістю 20-25 м/с змінних напрямків та спеку відбулося поширення вогню на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове і дачний кооператив "Вовче озеро".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ