Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

​Військові шпиталі віддалених регіонів України отримали нові можливості в роботі

Завдяки постійному покращенню медичної бази військові хірурги віддалених госпіталів, що розташовані у західних регіонах нашої держави, набувають можливості проводити оперативні втручання різної складності безпосередньо у своєму регіоні, не скеровуючи хворих військовослужбовців в інші, більш потужні військові медичні заклади.    

Наприклад, днями в одному з військових шпиталів західного регіону вперше було виконано малоінвазивне  оперативне втручання військовослужбовцю з приводу  грижі стравохідного отвору діафрагми. 

- Це захворювання, яке характеризується пролабуванням частини шлунка або іншого органа, або кількох органів з черевної в грудну порожнину через стравохідний отвір в діафрагмі (через який в нормі проходить лише стравохід). Дана патологія характеризується болями за грудиною (через що пацієнти часто звертаються до кардіологів), вираженою печією, відрижкою, складнощами з ковтанням,  сухим кашлем, задишкою, інколи аритмією та анемією (при великих грижах), що значно погіршує якість життя хворого. Раніше пацієнтам із цим захворюванням доводилося добиратися на досить далекі дистанції, туди, де були можливості виконати такі оперативні втручання, - розповів начальник відділення абдомінальної хірургії клініки торако-абдомінальної хірургії підполковник медичної служби Олег Бекер. – А це і додаткові проблеми для пацієнта, і, звісно, видатки для держави. 

Тепер, завдяки значному покращенню можливостей віддалених шпиталів, все можна робити безпосередньо на місці. Хворому захисникові виконали операцію зі застосуванням сучасної хірургічної та анестезіологічної апаратури – лапароскопічно (через проколи розмірами 5 мм та 10 мм). 

- Сьогодні військові хірурги роблять усе можливе, щоб кожен військовослужбовець наших Збройних Сил вчасно отримав всю необхідну  медичну допомогу, - наголосив Олег Бекер, який був відряджений у даний шпиталь і проводив цю операцію. – Із кожним днем ми набуваємо нових можливостей і знань і, звісно, ділимося  ними з колегами з регіону. В майбутньому дане оперативне втручання буде проводитися в цьому госпіталі без сторонньої допомоги. 

Доречно зауважити, що після складного оперативного втручання пацієнт виписаний зі стаціонару вже на другу добу після операції. І це, беззаперечно, заслуга золотих рук військових хірургів та анестезіологів. 

Тарас Грень
  
 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ