Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військового комісара Львівщини оштрафують за оприлюднення даних призовників

Личаківський районний суд Львова визнав військового комісара Львівського обласного військового комісаріату Олександра Тіщенка винним у розголошенні персональних даних призовників. Про це йдеться в постанові суду, розміщеній у Єдиному реєстрі судових справ.

Як зазначено в тексті постанови, Олександр Тіщенко, «…будучи посадовою особою … недотримався встановленого законодавством про захист персональних даних порядку захисту персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, яке проявилось в тому, що 22.11.2017 року в мережі Інтернет на офіційній сторінці Львівського обласного військового комісаріату в соціальній мережі «Фейсбук» було опубліковано списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу … і з тих чи інших причин не з’явилися до відповідного військового комісаріату, із зазначенням їх прізвища, імені та по-батькові, року народження».

Комісара визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.188-39 КУпАП та постановили застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5 100 грн. Також з нього буде стягнуто на користь держави 352,40 грн судового збору.

Нагадаємо, що у листопаді 2-17 року під час прес-конференції у Львові Олександр Тіщенко заявив, що на Львівщині кількість призовників, що ухиляються від військової служби, становить понад 15 тисяч осіб. Згодом їхні імена і прізвища були оприлюднені на сторінці військкомату у Фейсбук. Внаслідок цього львівська поліція порушила справу за статтею про захист персональних даних. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ