Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військовослужбовець із Самбірщини розповів про свій бойовий досвід

Володимир Івасів – професійний військовий, офіцер ЗСУ. Йому лише 28 р. І уже 7 років боронить Україну, ще з 2016 року. Про це інформує Львівська ОВА.
Володимир Івасів

Підполковник ЗСУ Володимир Івасів отримав нагороду «Хрест Військова честь».

За його плечима війна, практично з самих початків. Після 9 класу Добромильської школи юнак вступив у Львівський військовий ліцей ім. Героїв Крут, де освоїв первинні навички військової служби. Далі навчання в Національній академії сухопутних військ. Спеціальність, яку обрав, – управління артилерійських підрозділів.

«У цей час ще не було війни. Служба в армії була непрестижною. Але про це мало хто думає у 16 років. Була лише мрія і все, – каже Володимир. – Ми завжди вивчали противника теоретично, але ніхто й подумати не міг, що може розпочатися війна», – зазначив військовослужбовець Володимир Івасів.

Володимира та його одногрупників випустили по прискореному курсу. І відразу скерували у так звану точку М (Маріуполь). За браком кадрів, за 2 тижні він став командиром артилерійської батареї і з новим складом почав виконувати завдання першої ротації, а саме до 2018 року. Тоді, за два роки він мав лише місяць відпустки.

Чергову відзнаку «Хрест Військова честь» отримав наприкінці 2023 року. Як і за кожною попередньою, за цією дуже інтенсивне, небезпечне життя на війні і дуже виважені рішення, дії накази військового. 

За час повномасштабного вторгнення його військові нагороди плюсуються, та не це для нього важливе. Його мрія зівпадає з мрією мільйонів українців – вільна від окупантів земля та повернення окупованих земель не сході України, півдні та Криму. Володимир Івасів свою справу робить професійно і віддано. 

Повномасштабна війна застала його в Одесі. Боронив це славне місто. Також його підрозділ був серед тих, хто гнав ворога з Херсонщини, боронив Україну на Донеччині. За час повномасштабного вторгнення за кордоном підвищує і свою військову вправність, а в Україні навчає, як кажуть новобранців. Фази війни міняються, а у Володимира Івасів незмінне твердження закінчення війни:

«Рано чи пізно усі диктатори програють. Вистоїмо! Розхвалена армія хотіла Україну взяти за три дні. Світ взяв п’ятиденну паузу. А Україна показала, що не окраїна, а найволелюбніша нація. У ворога просто не буде шансів. Бо якщо ми зі старою зброєю не лише змогли їх втримати, а й просуватись, то тепер справа часу. І найцінніше, що у цій війні, в котрій ми нарешті поставимо хрест на росії, воює народ і армія», – наголошує Володимир Івасів. 

Довідково: нагороду «Хрест Військова честь» вручають за значний особистий внесок у розвиток сектору національної безпеки і оборони; розбудову Збройних Сил України; становлення і підвищення бойового потенціалу видів, родів військ ЗСУ, їх реформування до стандартів НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ