Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військовослужбовець ЗСУ майже рік воював на боці терористів «ДНР»

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного уродженця м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, який воював на боці бойовиків. Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Установлено, що у період з липня 2014 року по квітень 2015 року обвинувачений за власним бажанням вступив до лав бойовиків, отримавши посаду навідника-оператора ПТКРа (протитанкової керованої ракети). 

За даними слідства, він воював поблизу Сніжного, Дмитрівки, Шахтарська Донецької області, а також м. Красний Луч Луганської області.

Також у серпні 2014 року спільник терористів брав участь у бойових зіткненнях з підрозділами Збройних Сил України у «Іловайському котлі» та «Дебальцевському котлі».

В 2016 році чоловік повернувся на територію України та вступив до лав ЗСУ, де продовжив службу. У травні 2017 року його затримали за підозрою у співпраці з терористами та заарештували.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації), обвинувачуваному загрожує до 15 років позбавлення волі. Обвинувальний акт направлено для розгляду до Артемівського міськрайонного суду Донецької області.
 
                           
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ