Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці піднялись на гору Чорна Ріпа

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
У межах проєкту «Терапія мандрами» відбувся похід на гору Чорна Ріпа до 140-річчя студентської мандрівки, яку організував Іван Франко.

27 липня 1884 року стартувала студентська мандрівка тривалістю місяць, яку очолював Іван Франко. Це точка відліку в культурно-пізнавальному, молодіжному, пішохідному туризмі на Галичині. Маршрут цієї експедиції пролягав через три області в сучасному територіальному поділі. 

«Гора Чорна Ріпа, висотою 1285 м, розташована на кордоні Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Ми запросили представників цих регіонів організувати сходження з різних сторін і зустрітися на вершині у визначений час. Особливо вдячні Закарпатській ОДА, яка відгукнулася на пропозицію і, попри негоду, здійснила сходження на Чорну Ріпу. Сподіваємось на майбутні спільні проєкти для популяризації внутрішнього туризму», — зазначив керівник управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський.

Частину шляху з Львівської області учасники підіймалися витягом «Захар Беркут» з с. Волосянка. Від гори Високий Верх по хребту до Чорної Ріпи учасників супроводжував досвідчений гірський провідник Іван Мичко. Замикав похід представник гірської оперативно-рятувальної служби Михайло Яворівський. 

У поході взяли участь близько півсотні людей. Серед них – військовослужбовець 24 бригади Ігор Мандрика з дружиною Богданою, яка вже не вперше долучилася до проєкту «Терапія мандрами».

«Я в армії з перших днів повномасштабного вторгнення. Зараз приїхав у відпустку, і ми з дружиною вирушили в цю мандрівку. Насправді дуже класно було. Виїхали на Високий Верх і далі, незважаючи на дощ, йшли на гору Чорна Ріпа. Це був свого роду екшн: не так для фізичних, як для морально-вольових якостей. І той, хто мав хорошу волю і характер, дійшов до кінця», - поділився враженнями Ігор Мандрика.

Проєкт «Терапія мандрами» триває. Запрошуємо захисників та захисниць України, а також їхніх рідних  долучатися до мандрівок та відкривати для себе красу рідної землі. За анонсами подій слідкуйте на фейсбук-сторінці управління туризму та курортів ЛОДА  і на сайті Львівської ОВА за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ