Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовослужбовці Військово-Морських Сил ЗС України склали Клятву морського піхотинця

Сьогодні, 17 листопада 2018 року у новоствореній бригаді морської піхоти відбувся урочистий захід - складання Клятви морського піхотинця. У церемонії взяли участь 60 військовослужбовців бригади та 20 курсантів першого курсу факультету морської піхоти Військової академії м. Одеса. Про це повідомили у прес-центрі Командування ВМС ЗС України.

Разом зі своїм підлеглими проходив випробування полосою перешкод командир бригади – полковник Микола Палас, який перейшов до лав морської піхоти з Десантно-штурмових військ.

До церемонії посвячення у ряди воїнів морської піхоти допускають лише найкращих. Військовослужбовці всіх рангів мають заслужити почесне право пройти смугу перешкод, щоб скласти клятву та носити берет. 

- Ви - захист нашого народу та наших кордонів від підлого ворога на Сході країни, - звернувся до присутніх командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко. - Для посилення морських рубежів побудовані десантно-штурмові катери класу “Кентавр”, які невдовзі прибудуть до Одеси. Але основним оплотом боєздатності бригади є її особовий склад. Завдяки цим людям слова честь, відвага, бойове братерство не пусті слова. Воїнів морської піхоти відрізняє її незламний дух і сьогодні ми всі це побачили, - зазначив командувач національного флоту.

Пройшовши випробування вогнем, водою і перешкодами, військовослужбовці склали клятву та отримали берет кольору морської хвилі — символ морської піхоти, гордості та честі, річ, якою вони пишатимуться завжди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ