Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Військовою контррозвідкою Об’єднаних сил викрито та затримано жінку-«ополченку«ДНР»

Військовою контррозвідкою Об’єднаних сил викрито та затримано жінку-«ополченку«ДНР», - перс-служба Операції об'єднаних сил.

У липні 2018 року співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії із Слов’янським відділом Національної поліції України викрили та затримали учасницю незаконних збройних формувань «ДНР», яка переховувалась від правосуддя на мирній території України.

Силовики встановили, що 43-річна мешканка Слов’янська в 2014 році, під впливом проросійської пропаганди, разом із чоловіком добровільно приєдналася до «ополчення Новоросії» та під керівництвом бойовиків, один з яких мав позивний «Хміль», здійснювала фільтраційні заходи в Слов’янську та Краматорську, виявляла патріотично налаштованих громадян України та доправляла їх до комендатури ДНР.

Розчарувавшись в ідеях «Руского миру», під впливом аморальної поведінки більшості членів проросійських банд формувань та з початком активних дій Збройних Сил України зі звільнення українських міст, «ополченка» самовільно полишила службу.

За матеріалами військової контррозвідки стосовно вказаної громадянки України відкрито кримінальне провадження та 13 липня 2018 року їй оголошено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ст. 260 Кримінального кодексу України – «Створення не передбачених законом воєнізованих або зройних формувань». Наразі затримана співпрацює зі слідством.

Військові контррозвідники Об’єднаних сил продовжують цілеспрямовані заходи, спрямовані на викриття посібників та учасників терористичних організацій так званих «ЛНР/ДНР» та притягнення їх до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ