Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ВККСУ відклала питання усунення з посади скандальної судді Царевич

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на підставі клопотання Генпрокуратури ухвалила рішення усунути із займаної посади двох суддів. Про це повідомили на офіційному сайті ВККСУ.

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 18 серпня 2015 року, на підставі клопотання Генерального прокурора України було прийнято рішення відсторонити від займаної посади 2 суддів та продовжити строк відсторонення від займаної посади 1 судді.

Зокрема, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено строком на 2 місяці Вовка Сергія Володимировича від посади судді Печерського районного суду міста Києва.

Також Комісія відсторонила від посади до 2 вересня 2015 року суддю Деснянського районного суду міста Києва Татаурову Ірину Миколаївну.

Продовжено на 1 місяць строк відсторонення Бруховського Євгена Борисовича від посади судді Черняхівського районного суду Житомирської області.

Відкладено розгляд справи про відсторонення від посади стосовно:

  • Царевич Оксани Ігорівни – судді Печерського районного суду міста Києва;
  • Вознюка Сергія Михайловича – судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області;
  • Перепелюк Любові Матвіївни – судді апеляційного суду Чернівецької області.

Стосовно Таранкової Ірини Михайлівни – судді Комсомольського міського суду Полтавської області, Комісія прийняла рішення про повернення клопотання Генеральному прокурору України відповідно до його звернення про відкликання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ