Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Владика Борис (Ґудзяк) отримав статус закордонного українця

Учора, 10 січня 2013р. ректор УКУ Владика Борис (Ґудзяк) отримав від Міністерства закордонних справ України посвідчення про статус закордонного українця, повідомила прес-служба УКУ.

Офіційна частина вручення посвідчення закордонного українця відбулася в приміщенні УКУ в присутності працівників Університету.

«Мені приємно, що цей акт відбувається в колі ректорату. Це не лише мої співпрацівники, але й мої найближчі друзі, яким я довіряю. Я своє життя в їхні руки кладу», - зазначив під час офіційного вручення владика Борис (Ґудзяк).

Відтак, владика Борис (Ґудзяк) відтепер на території України користуватиметься тими самими правами, свободами та обов’язками, як і громадяни України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами.

Офіційне посвідчення вручив представник МЗС у Львові В’ячеслав Войнаровський.

«Цей документ є досить формальний, тому що українцем є той, хто себе почуває українцем. Але я думаю, що для України, як держави, висока честь передати його Вам. Тому що, власне, завдяки таким людям як Ви – ця Україна є незалежною, самостійною івона має перспективу», - зазначив В’ячеслав Войнаровський.

Довідка:

Закордонний українець – це особа, яка має українське етнічне походження або є походженням з України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ