Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Владислав Криклій зустрівся із представниками Світового банку

21 січня 2020 року Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із лідером програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні паном Ель-Хіфнаві Бахером, - інформують у прес-службі Мінінфраструктури.
Фото: Мінінфраструктури

У зустрічі взяли участь представники профільних підрозділів Міністерства інфраструктури України, Світового банку, АТ ʺУкрзалізницяʺ та Команди підтримки реформ.

Сторони обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги для реформи Укрзалізниці та формування в Україні конкурентного ринку залізничних послуг.

Владислав Криклій проінформував представників Світового Банку про активну роботу Міністерства щодо виконання Указу Президента України від 8 листопада 2019 року ʺПро невідкладні заходи з проведення реформи та зміцнення державиʺ. Комплексом заходів передбачено створення умов для функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні та підвищення ефективності управління, вдосконалення організаційно-правових та економічних засад ринку залізничних перевезень, покращення якості та доступності послуг перевезень залізничним транспортом.

Очільник Міністерства відмітив, що підготовка Укрзалізниці до IPO та відкриття ринку залізничних перевезень передбачені у плані заходів з реформування залізничного транспорту, затвердженому Кабінетом Міністрів 27 грудня 2019 року.

Окрім цього, сторони відзначили важливість якнайшвидшого ухвалення Верховною радою України проекту Закону України ʺПро залізничний транспорт Україниʺ № 1196-1, яким імплементуються 7 директив і 4 регламенти, що передбачені Угодою про асоціацію між Україною і ЄС.

У свою чергу, лідер програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Ель-Хіфнаві Бахер повідомив, що залучення міжнародної технічної допомоги є важливим для реформи Укрзалізниці, створення умов для розвитку конкурентного середовища на ринку залізничних перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС і кращого світового досвіду.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на початку січня Світовий банк дав новий прогноз зростання економіки України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ