Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Власника найкращого в світі ресторану знайшли мертвим

Французького шеф-кухаря Бенуа Віольє, ресторан якого в грудні 2015 року визнали найкращим у світі, знайшли мертвим у себе вдома. За повідомленням швейцарської поліції, ресторатор, ймовірно, наклав на себе руки.

44-річний Віольє був власником ресторану l'Hotel de Ville у швейцарському містечку Крісьє неподалік Лозанни. Ресторан отримав три "мішленівські" зірки і минулого року очолив список 1000 найкращих ресторанів світу за версією МЗС Франції.

Пан Віольє пішов з життя через півроку після смерті свого вчителя Філіпа Рошата, якого він змінив на посаді шеф-кухаря l'Hotel de Vill.

Кухар працював у ресторані з 1996 року, у 2012-му, до отримання швейцарського громадянства, разом зі своєю дружиною він узяв на себе керівництво закладом.

Цей затятий мисливець був відомий своїми фірмовими стравами, зокрема дичини, і минулого року видав популярну книжку про м'ясо дичини.

У понеділок він мав відвідати презентацію нового випуску "Червоного путівника Мішлен" (авторитетний ресторанний рейтинг) у Парижі, пише швейцарський Сайт 24 Heures.

Інший володар "мішленівських" зірок, швейцарський шеф-кухар Фреді Ґірарде зазначив у коментарі 24 Heures: "Він був прекрасною людиною. Таким талановитим і працездатним. Він був дуже добрим і мав багато інших добрих рис. Він справляв враження ідеальної людини".

BBC

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ