Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Влітку у Львові проведуть Майстерню практиків культури

Діячів та діячок культури запрошують на Майстерню практиків культури. Тут впродовж тижня відбуватимуться різні навчання і практики для переосмислення роботи культурних інституцій та різних аудиторій в часі тривалої війни. Охочих долучитись просять зареєструватися до 5 червня. Про це повідомили у ЛМР.

Майстерня практиків культури – освітня платформа для професійного розвитку, особистого зростання, налагодження і підтримки партнерств у сфері культури. Майстерня має статус сертифікатної програми, акредитованої в Українському католицькому університеті у Львові, насамперед орієнтована на професіоналів у сфері культури, які потребують актуалізації знань про культуру і її роль у суспільстві, а також практичних навичок у розробці і здійсненні програмної і проєктної діяльності.

Цього літа Майстерня практиків культури вже втретє запрошує учасниць та учасників до обміну досвідом і думками, творення нових ідей і звʼязків. Люди культури продовжують працювати в країні, що бореться за свою незалежність,  переживають втрати і загоюють рани, волонтерять й підтримують тих, хто воює. Водночас, вони продовжують відстоювати цінність української культури всередині й назовні країни, нарощувати міцність і стійкість культурних інституцій та їхніх спільнот, осмислювати суспільний і професійний досвід, шукати нові сенси, фіксувати їх у образах, формах і практиках.

«Календар культури» – оновлена версія освітньої програми, що постала внаслідок вимушених змін, які переживає українське суспільство в умовах тривалої війни. Програма орієнтована на переосмислення роботи культурних інституцій та різних аудиторій через учасницькі практики, здійснення програмної діяльності інституцій й актуалізації її цілей та завдань. На Майстерні йтиметься про те, що є важливим для спільного відзначання, святкування і вшанування, про події, які актуалізують в теперішньому минуле і програмують майбутнє суспільства.

«Ми живемо у час радикальних розривів усталених структур і значень, ґрунтовних змін поглядів, позицій і календарів. Сподіваюсь, що в межах цьогорічної Майстерні практиків культури ми випрацюємо краще розуміння, як культурним інституціям вистояти, розвиватися, творити нові візії минулого і майбутнього разом зі своїми спільнотами й громадами», – ділиться академічна керівниця і тренерка програми, завідувачка кафедри культурології УКУ Зоряна Рибчинська.

Майстерня діятиме як тижнева літня школа упродовж 8-13 липня 2024 року на кампусі УКУ у Львові.

До 5 червня триває open call для дієвців культури зі всіх регіонів України. Форма зголошення за покликанням.

Майстерня у Фейсбук

Майстерня в Інстаграм

Проєкт втілено у межах програми Британської Ради «Підтримка креативної економіки» та реалізується за підтримки Фундації ЗМІН.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ