Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Внаслідок потужного торнадо в Чехії постраждали кілька сотень осіб

фото з Твіттера
фото з Твіттера
фото з Твіттера
фото з Твіттера
фото з Твіттера
фото з Твіттера
1/3
У декількох селах на півдні Чехії виник потужний торнадо, який призвів до важких наслідків.

Про це інформує Česká televize.

Шторм у четвер зірвав дахи з низки будівель у південних районах Брецлав і Годонін, повикорчовував дерева й поперевертав автомобілі.

За різними оцінками, загалом постраждало від 150 до 300 осіб. Кількість загиблих уточнюють рятувальні служби, які дістають людей з-під завалів зруйнованих будинків.

У постраждалих містах дерева через торнадо падали на будинки, автомобілі та перехожих. В одному з міст потужний вітер перекинув автобус.

Крім того, негода зруйнувала половину села Грушки, де від будинків лишилися "тільки стіни". Також сильних руйнувань зазнали ще 7 сіл.

Також повідомляється, що чеська армія перекрила зону стихійного лиха, внаслідок якого знеструмленими залишаються понад 30 тисяч будинків.

Метеоролог Міхал Чак назвав торнадо одним з найсильніших, які спостерігалися в Чехії останнім часом.

За його словами, це може бути торнадо F-4.

При такій негоді швидкість вітру розвивається від 332 до 418 км на годину.

Майже по всій країні людей закликають залишатися дома, оскільки негода із сильним вітром і градом може тривати й надалі.

Деякі люди ще перебувають під завалами їхніх зруйнованих будинків. На місці працюють медики та пожежники не тільки з Чехії, але і з Австрії та Словаччини. У постраждалому районі оголосили надзвичайну ситуацію. На місце події з усіх кінців країни приїхали сотні медиків, пожежників і поліцейських.

Австрія скерувала на допомогу Чехії два медичних вертольоти та 20 санітарних машин з медиками, Словаччина — п’ять санітарних машин.

Постраждалі можуть отримати на місці первісну фінансову допомогу готівкою розміром 58 тисяч крон (приблизно 2,7 тисячі доларів) на кожного.

За даними синоптиків, торнадо був силою третього-четвертого ступеня з п’яти, а розмір граду в районі торнадо досягав десяти сантиметрів. У Чехії без електрики знаходяться в загальній складності 120 тисяч сімей.

 Через негоду рятувальники оголосили надзвичайну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ