Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Війна з Росією

Внаслідок вибуху у Києві загинув полковник Головного управління розвідки, - Міноборони

Сьогодні вранці, 27 червня, у Солом’янському районі міста Києва стався вибух автомобіля, внаслідок якого загинув співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал. Повідомила прес-служба Міноборони.

На місці події працюють працівники Національної поліції, рятувальники, вибухотехніки та експерти-криміналісти. Подія кваліфікована як терористичний акт. Усі обставини трагедії наразі встановлюються.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України висловлюють глибокі співчуття родині загиблого військовослужбовця.

З приводу вибуху відділ комунікації поліції Києва повідомив, що о 8:16 правоохоронці отримали повідомлення про те, що на перехресті вулиць Соломʼянська та Олексіївська вибухнув автомобіль «Мерседес».

На місці працюють слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, вибухотехніки, лікарі «швидкої» та рятувальники. Встановлюються причини і обставини вибуху.

Подія належним чином зареєстрована. Вирішується питання щодо її правової кваліфікації.

Особа загиблого встановлена. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Підслідність у цьому кримінальному провадженні визначать органи прокуратури.

Внаслідок вибуху також постраждала киянка, 1990 р.н. Жінку доставили у лікарню, де їй надають необхідну медичну допомогу. За попередніми даними медиків, у неї – осколкові поранення ніг, її життю нічого не загрожує. 

За допомогою до лікарів звернувся також чоловік, 1946 р.н., із осколковим пораненням підборіддя.

Обом потерпілим надали допомогу без подальшої госпіталізації.

Фото - відділ комунікації поліції Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ