Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вночі на Луганщину зайшли понад 300 одиниць бойової техніки РФ - Тука

Те, що відбувається останньої доби в Луганську є ні чим іншим, як "примітивними бандитськими розбірками" навколо власності. Таку думку про останні події в Луганську в розмові з кореспондентом Укрінформу висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Так званий міністр внутрішніх справ ("ЛНР" - ред.) Ігор Корнет після того, як (ватажок "ЛНР" - ред.) Плотницький виселив його з чесно віджатого особняка, вирішив повернути все, що нажито непосильною працею з 2014 року", - сказав він.

За словами Туки, ситуація загострилася після того, як з'явилася власниця будинку, в якому Корнет оселився. Вона "звертається до "графа Луганського" з проханням повернути нерухомість, після чого Плотницький показово виселяє з нього Корнета", додав заступник міністра. "І тут уже перейшло на рівень особистих взаємин. Оскільки обидва мають у розпорядженні певну кількість озброєних бойовиків, то була спроба такого квазіперевороту", - вважає Тука.

Те, що організовану вранці середи нараду під головуванням Плотницького було викладено в інтернет, є, з точки зору заступника міністра, пропагандистським кроком, покликаним зафіксувати факт перебування Плотницького на бойовому посту.

Прогнозувати подальший розвиток Тука не береться, зазначає лише, що "хтось сяде, хтось втече". Путін відхрестився офіційно, "хоча це смішно", додав він.

Головне в цій ситуації, наголосив Тука, щоб не було жертв серед мирного населення. "Ситуація напружена; коли озброєні люди, які фактично підпорядковуються не закону, єдиного для всіх, а безпосередньо своїм керівникам, коли конфлікт між ними виходить у таку площину відкритого протистояння, прогнозувати щось важко", - сказав співрозмовник агентства. Це може виплеснутися в підвищення ескалації, хоча на даний момент, навпаки, за його словами, спостерігається затишшя.

За відомостями Туки, вночі на територію області зайшли понад 300 одиниць російської бойової техніки: вантажівки, бронетранспортери, інформації про танки не було. "Хотілося б, щоб вони там один одного зжерли в кінці кінців. Чим більше і швидше вони один одного зжеруть, тим легше буде відновлювати законну владу на цій території", - побажав Тука.

Заступник міністра бере участь у міжнародній конференції "Україна: забута гуманітарна криза в Європі? ", що проходить у середу в Берліні.

У вівторок, 21 листопада, бойовики, лояльні до Плотницького оточили будівлю "МВС "ЛНР". Корнет забарикадувався в будівлі "МВС" разом з колишнім "Беркутом".

Водночас у центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, які заявляли, що беруть участь у навчаннях за наказом керівництва "міністерства внутрішніх справ "ЛНР".

Крім того, з'явилися повідомлення, що до Луганська прибули з Донецька три військових "Урали" з бойовиками "республіканської державної служби охорони", що  підпорядковується ватажкові "ДНР" Олександру Захарченку.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ