Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вночі окупанти атакували Україну балістикою і дронами: наслідки атаки

З 20.00 18 жовтня по 5.00 19 жовтня 2023 року окупанти атакували Україну балістичними ракетами Іскандер-М, ударними БпЛА типу “Shahed”, керованими авіаційними та зенітними ракетами. Про це інформує Командування Повітряних сил ЗСУ.

Усього в ударі по промислових, інфраструктурних, цивільних та військових об’єктах зафіксовано 17 засобів повітряного нападу:

- 5 балістичних ракет Іскандер М;

- 1 зенітна керована ракета С-300;

- 1 керована авіаційна ракета Х-59;

- 1 крилата ракета (тип уточнюється);

- 9 ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Атаковано об’єкти у Донецькій, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Як повідомляє Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, у Сумах в результаті удару безпілотника виникла пожежа у двоповерховій будівлі на площі 100 кв.м. Загоряння ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

У Миколаєві внаслідок російського удару загорілася складська будівля. Пожежу площею 120 кв. м ліквідовано. Попередньо жертв та постраждалих немає. Однак внаслідок удару пошкоджені вікна житлових багатоповерхівок.

На Миколаївщині в результаті ворожої атаки ліквідовано пожежу непрацюючої  складської будівлі на площі 40 м кв. Без постраждалих.

Наслідки обстрілу Миколаївщини. Фото: ДСНС

У Покровському районі Донеччини внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю навчального закладу.

Вночі у м. Запоріжжя завершилися пошукові роботи на місці ракетного удару по житловому 5-поверховому будинку. Загалом загинуло 5 осіб, ще 5 осіб постраждало.

Армія рф завдала ракетного удару по Запоріжжю, є загиблі

Також цієї ночі у Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на одному із підприємств на площі 100 кв.м. Також там пошкоджено одну будівлю. Жертв та постраждалих немає.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 4 повітряні цілі:

- одну керовану авіаційну ракету Х-59;

- три ударні БпЛА “Shahed-136/131”.

Інфографіка: Командування Повітряних сил

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ