Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Вночі в небі України знищили 17 безпілотників: наслідки атаки

У ніч на 14 вересня 2023 року з 21.00 по 02.30 російські окупанти атакували Україну кількома групами ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” із трьох напрямків: мис Чауда – Крим; Єйськ, Курськ – рф. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Усього зафіксовано пуски 22 “шахедів” у напрямку Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей.

За результатами бойової роботи цієї ночі протиповітряною обороною знищено 17 із 22 ворожих ударних БпЛА “Shahed-136/131”.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

На Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено три ворожі ударні БпЛА «Shahed-136/131», ще пʼять – на рахунку інших складових Сил оборони півдня України, - інформують у Миколаївській ОВА.

На Сумщині підрозділами територіальної оборони знищено ворожий БпЛА "Шахед". Про це повідомили у Сумській ОВА.

Юнаківська громада: здійснено влучання з ворожого БПЛА  в приміщення продуктового магазину. Внаслідок влучання в магазині виникла пожежа. Крім того, ворог бив з артилерії (2 вибухи).

Новослобідська громада: влучання з ворожого БпЛА в приміщення непрацюючої лазні. Внаслідок влучання в лазні виникла пожежа.

У Запорізькій ОВА повідомили, що вночі військовослужбовці рф атакували Трудове 5 БПЛА – місцеві жителі не постраждали, однак руйнувань зазнали господарчі будівлі та складські приміщення. Ще 3 БПЛА атакували Степове й П'ятихатки.

Дніпропетровська ОВА проінформувала, що вночі оборонці неба з ПвК "Схід" збили над областю три безпілотники. Уламки одного з них впали в Першотравневській громаді, що на Нікопольщині. Частково зруйнований приватний будинок. Ще 6 – пошкоджені. Понівечені й 8 господарських споруд, 3 авто. Зайнялася суха трава, пожежу рятувальники загасили.

Наслідки удару БпЛА по Дніпропетровщині. Фото: Дніпропетровська ОВА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ