Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Внутрішні війська проводять комплексне відпрацювання в областях Західної України

Внутрішні війська проводять комплексне відпрацювання у західних областях України — повідомив „Гал-info” начальник групи зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України Вадим Голуб. За його словами, комплексна оперативно-профілактична операція розпочалася в Західній Україні з 15 грудня минулого року і до сьогодні продовжує тривати. Коли ж вона закінчиться, наразі невідомо. Відпрацювання проводять у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Волинській та Рівненській областях.
 За час відпрацювання, як наголосив Вадим Голуб, за підозрою у скоєнні злочину затримали 179 осіб, а за адміністративні правопорушення — 2750 осіб. Зокрема, правоохоронці виявили вісім фактів перевезення контрабандних товарів, затримали 35 нелегальних мігрантів, розкрили 15 злочинів по гарячих слідах, а також вилучили 19 одиниць вогнепальної зброї, 4 одиниці холодної зброї, 0,6 кг вибухівки, 0,499 кг наркотичних речовин. Крім цього, затримано 14 одиниць вантажного транспорту та 23 одиниці легкового транспорту.
У Львівській області під час проведення оперативно-профілактичної операції за підозрою у скоєнні злочину затримали 7 осіб, за адміністративні правопорушення — 226 осіб, а крім цього виявили факт перевезення контрабандних товарів.
На Закарпатті за підозрою у скоєнні злочину затримали 91 особу, а за адміністративні правопорушення — 539 осіб. У ході відпрацювання правоохоронці також затримали 35 нелегальних мігрантів, виявили 8 фактів перевезення контрабандних товарів, розкрили 3 злочини по гарячих слідах і вилучили одну одиницю вогнепальної зброї та 0,6 кг вибухівки.
У Чернівецькій області за підозрою у скоєнні злочину затримали 21 особу, за адміністративні правопорушення – 944 особи, а також виявили 8 фактів перевезення контрабандних товарів, розкрили 2 злочини по гарячих слідах, вилучили 2 одиниці вогнепальної зброї, 3 одиниці холодної зброї та 0, 003 кг. наркотичних речовин.
На Волині в ході відпрацювань за підозру у скоєнні злочину міліціонери затримали 44 особи, а за адміністративні правопорушення – 793 особи. Крім цього, затримали 35 нелегальних мігрантів, виявили вісім фактів перевезення контрабандних товарів, розкрили 10 злочинів по гарячих слідах, вилучили 10 одиниць вогнепальної зброї, 0,3 кг наркотичних речовин.
У Рівненській області за підозрою у скоєнні злочину за період проведення спецоперації затримали 16 осіб, за адміністративні правопорушення — 248 осіб, виявили 8 фактів перевезення контрабандних товарів, затримали 35 нелегальних мігрантів, розкрили 15 злочинів по гарячих слідах, вилучили 6 одиниць вогнепальної зброї, 1 одиниці холодної зброї, та 0,01 кг наркотичних речовин.
Щодня до комплексної оперативно-профілактичної операції, як зазначив Вадим Голуб, залучається 170 військовослужбовців внутрішніх військ, 90 працівників органів внутрішніх справ та 25 працівників Державної прикордонної служби.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ