Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водій трамвая, який збив жінку з онуком, сп’янів під час обідньої перерви

Міська рада прокоментувала ДТП за участі нетверезого водія трамвая.
Фото: Поліція Львівської області

23 жовтня, на вулиці Княгині Ольги у Львові нетверезий водій трамвая наїхав на дворічного хлопчика та його 44-річну бабцю, які переходили трамвайну колію пішохідним переходом. Як попередньо встановили правоохоронці, водій перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

Як повідомила пресслужба Першого медичного об’єднання Львова, потерпіла перебуває у відділенні інтенсивної терапії. У неї закрита черепно-мозкова травма, множинні переломи ребер та перелом тазу. Хлопчик – нетравмований. Поліція також повідомляє, що водія затримали, і тепер йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до трьох років.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило розповів, що водій працював на відповідній посаді з 2021 року. Наразі він не є звільнений, адже одночасно з розслідуванням правоохоронних органів триває службове розслідування. Прокоментував представник міської ради і стан водія. 

“Ми підняли відео з камери відеоспостереження та матеріали огляду водія, які є щоденними. Тобто станом на момент, коли водій виходив на зміну – це орієнтовно 14 година – був проведений відповідний огляд водія, поверхневий огляд, огляд із застосуванням алкотестера, і він на цей момент був тверезим. Власне, водій відбув кілька рейсів. Орієнтовно з 17 до 18 години вечора він мав обідню перерву і, власне, момент ДТП – це був перший рейс, виїзд з кінцевої після завершення обідньої перерви. Тому, очевидно, що десь впродовж обідньої перерви водій, так виглядає, що опинився у стані сп'яніння”, - повідомив Олег Забарило.

Також щороку водії трамваїв проходять повний комплекс обстежень, у тому числі у нарколога, зазначив Олег Забарило. У червні затриманий проходив відповідний огляд у медичному закладі, який показав, що він не вживає наркотичні речовини.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР також повідомив, що за результатами службового розслідування також буде встановлено особи керівників маршруту та відповідного депо, які також несуть відповідальність за те, аби водій дотримувався усіх норм. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ