Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водій, в'їхавши в яму, викликав патрульних: вони склали на нього протокол

Юрій Гриневич показує, що сталося з шиною його автівки, після мандрівки трасою Сарни-Рівне. І це не перша втрата цієї зими. "На рахунку четверте колесо, починаючи з кінця осені до цього моменту", - каже він. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Юрій Гриневич пошкоджував авто під час мандрівки трасою Сарни-Рівне не один раз. Цього разу розлючений водій вирішив міняти колесо за рахунок Облавтодору. І викликав поліцейських, аби вони зафіксувати пошкодження. Копи ж склали протокол на самого водія і забрали права.

Отже, цього разу водій вирішив міняти колесо за рахунок облавтодору. І викликав поліцейських, аби вони зафіксувати пошкодження. Процедура оформлення зайняла кілька годин: копи вислухали водія та виміряли глибину ями. А потому склали протокол на самого водія і забрали у нього права. Пояснюють - раз втрапив у яму, значить не слідкував за дорогою та не обрав безпечної швидкості.

"Яму видно було, дорога була достатньо освітлена, тоді не було дощу, це не був вечір. Треба зважати, що автомобіль - це джерело підвищеної небезпеки. Це могла бути не яма, це могла бути дитина, яка раптово вибігла на дорогу, собака", - розповідає речниця Патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко-Погореляк.

Втім, юристи з такими висновками не згодні. Кажуть, фактів, які б доводили вину водія, немає.

"Вони б могли скласти такий протокол, якби вони самі були на місці з відеофіксацією, де було б зафіксовано, що немає зустрічної машини і інших перешкод, що яма ця невеличка, що він їхав з величезною швидкістю і просто не зреагував", - каже юрист Віктор Ногачевський.

Правники запевняють, що відповідати за ДТП мають шляховики, бо стан дороги неналежний. В поліції ж кажуть, зафіксували і їхнє порушення.

"Направили ми усі запити, встановлюється винна посадова особа, яка це допустила, і на цю особу буде складений адмінпротокол", - каже речниця поліції.

Натомість самі дорожники кажуть: за утримання цієї ділянки відповідає підрядник, йому вже скерували матеріали поліції. Водію співчувають, але нині ями утворюються як гриби після дощу.

"Перед цими морозами пішла температура +1…– 1, утворюється ямковість на дорозі", - розповідає заступник керівника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок.

І обіцяють влітку зробитит капітальний ремонт цієї ділянки дороги. Поки ж відправили на місце бригаду, яка має залатати ями на цій трасі. Їхню роботу вже встигли зняти інші водії і постять у соцмережах ролики із дорогами області, вкритими вибоїнами та вирвами.

Юрій каже, що на своєму досвіді переконався у їхній небезпеці - адже втрапивши в яму, його ледь не винесло на зустрічну смугу. Тому чоловік збирається оскаржити протокол і судитися з облавтодором.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ